Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Αναγνώστης απαντά στο άρθρο "γιατί εξαφανίζονται οι μπλε κάδοι από τους δρόμους"

Από: megara1973@gmail.com
Επικοινωνώ μαζι σας για να σας απαντησω στο απαραδεκτο αρθρο σας με τους καδους σκουπιδιων. "Το τσιρακι του Ζαλη εστειλε επιστολη..." θα πει ο καθε ανοιχτομυαλος Μεγαρεας...Δε με νοιαζει καθολου. Αυτο που μ ενδιαφερει ειναι το καλο της πολης και κατα δευτερο ο ρολος που πρεπει να εχετε εσεις τα ΜΜΕ. Ταξιδευω λογω δουλειας σε ολη την Ελλαδα και βλεπω.Αν καποιος απο σας βγαινει πιο εξω απο τον Καρδατα και την Κινετα, θα επρεπε να τα δει τι γινεται αλλου...
Κατ αρχην ξεκιναω με την απαραδεκτη φραση του αρθρου σας "Εντάξει για τους μπλε κάδους που γνωστοί-άγνωστοι καίνε...".Ενταξει? τι ενταξει? εκει δηλαδη δεν πανε οι χαμενοι φοροι που πληρωνουμε? Δεν ειδα ουτε απο εσας,αλλα ουτε και απο αλλο blog να γραψει κατι και να θιξει το θεμα... Πως δηλαδη αυτο θεωρειται φυσιολογικο? και ποιοι τελικα ειναι οι "αγνωστοι" σε μια πολη 30000 κατοίκων, που λεηλατούν επανειλλημένως και δεν τους εχει δει ποτε κανεις? Για ποιο λογο το κανουν συνεχως τα 2 τελευταια χρονια?μπορειτε να ψαχτειτε λιγο?
Εως προτινος που η κατασταση στα Μεγαρα ηταν ανυποφορη, καθε τρις και λιγο φιλοξενουσατε επιστολες με παραπονα απο συμπολιτες (ειδικα Αλεποχωρι και Κινετα), με φωτογραφιες, απειλες, κλπ... Και καλα κανατε,γιατι ετσι επρεπε...Επειδη ομως θεωρω πως η καθαριοτητα ειναι θεμα αρχης και συνειδησης (και κατι τετοιο δυστυχως λειπει) και πολλακις ειδα ατομα να πετουν σκουπιδια εκτος των καδων,οταν αυτοι ηταν κενοι (και ποτε δε θιχτηκε απο κανεναν η κακη νοοτροπια του κοσμου), έχω επισης καποιες φωτογραφιες με ατομα που πετουν εκεινη τη στιγμη σκουπιδια οπου να ναι.Ειναι στη διαθεση σας.Θα δημοσιευσετε ομως προσωπα,εχετε τα κοτσια,ωστε να εκτεθουν οι επιτηδειοι?η θα λεμε για νοικουρες που αφηνουν στο δρομο και αδεσποτα σκυλακια που ανοιγουν σακουλες?
Αυτο που θ αφησω ασχολιαστο ειναι το "να κοπουν λαιμοι,να βρεθουν λεφτα για καδους που να μην καιγονται". Ή καλυτερα να βαλουμε συστημα πυρασφαλειας σε καθε καδο,με ανιχνευτη καπνου θα προσεθετα εγω...Ε τι λετε? Δεν ταιριάζει στο 2012 και στον πολιτισμό μας? αρκεί να μην πειράξουμε τους αλήτες...
Παρακαλώ να δημοσιευτεί και να λάβετε θέση οι διαχειριστές.
Δ.Π.

Megara Press: Ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέσατε να συντάξετε απαντητική επιστολή. Είναι μεγάλη ικανοποίηση για τους διαχειριστές αυτού του blog όταν κατατίθενται απόψεις και ειδικά όταν αυτό γίνεται με ταχύτητες... διαδικτύου.
Απαντάμε με την σειρά που θέσατε, και αν ξεχάσουμε κάτι εδώ είμαστε πάλι:
- Τα συμπεράσματα που θα βγάλει ο καθένας διαβάζοντας τα γραφόμενά σας έχουν να κάνουν με το επίπεδο που αυτός βρίσκεται. Δεν γίνεται αντιληπτό να θέλετε να υπερασπιστείτε τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Ζάλη. Άλλωστε εμείς πρώτοι είμαστε μαζί του αφού γράψαμε ότι η καθαριότητα δεν είναι προσωπική υπόθεση. Ο πολίτης όμως πρώτα απ' όλα θα πρέπει να ασκεί σκληρή κριτική στην εξουσία. Οι αιρετοί αγωνίστηκαν να εκλεγούν και θέλησαν να είναι στις θέσεις που είναι μόλις τους προτάθηκαν. Οπότε οφείλουν εργαστούν και να "τα ακούσουν".
- Δεν είμαστε ΜΜΕ. Είμαστε blog που διαχειρίζεται από πολίτες, σχολιάζεται από πολίτες και ενημερώνει τους πολίτες στο μέτρο των δυνάμεων και της επιθυμίας μας. Κατά καιρούς φυτρώνουν blogs από κομματάκια-ανθρωπάκια του συστήματος που όλη την ημέρα δέχονται τηλεφωνήματα για το πως και τι θα γράψουν. Ψάξτε αν θέλετε λίγο το διαδίκτυο και θα βρείτε τσιράκια που φωνάζουν από χιλιόμετρα ότι είναι τηλεκατευθυνόμενοι εντολοδόχοι. Αυτό το αναφέρουμε για να διαφοροποιήσουμε την θέση μας από αυτούς παρ' όλο που ο κόσμος γνωρίζει, και για να μην βλέπετε όλα τα blogs από την ίδια οπτική γωνία.
- Πέρα του Καρδατά είναι τα παλιά σύνορα του δήμου Μεγάρων! Αφού όμως το θέτετε έτσι έχουμε ταξιδέψει σε άλλες πόλεις και έχουμε δει τι συμβαίνει. Αν βάλετε τον δείκτη χαμηλά τότε είμαστε μια χαρά! Αν τον βάλετε ψηλά τότε είμαστε Ουγκάντα! Υπάρχουν πόλεις πρότυπο στην καθαριότητα και στην ανακύκλωση. Εμείς είμαστε πίσω. Πώς θέλουμε τα Μέγαρα λοιπόν; Οι συγκρίσεις οδηγούν σε αδιέξοδο.
- οι μπλε κάδοι δεν έχουν πάρει τυχαία φωτιά. είναι ενέργειες εμπρηστικές και για αυτό γράψαμε "γνωστοί-άγνωστοι". Γνωστοί όσο αφορά τις προθέσεις τους, άγνωστοι όσο αφορά το πρόσωπό τους. Η λέξη "εντάξει" ήταν σχήμα λόγου και δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση αποδοχή αυτής της κατάστασης. 
- Οι φωτογραφίες με τους νοικοκυραίους να πετούν σκουπίδια έξω από άδειους κάδους θα δημοσιευτούν αλλά χωρίς πρόσωπα. Και αυτό γιατί δεν καταδικάζεται το πρόσωπο αλλά η πράξη. Εδώ δεν είμαστε λαϊκό δικαστήριο. Αν θέλετε να προβάλλουμε ότι και οι πολίτες έχουν μερίδιο ευθύνης για την βρωμιά στην πόλη μετά χαράς να το κάνουμε.
Εκτός από την ασυνείδητη νοικοκυρούλα που πετάει την σακούλα απέξω υπάρχουν και αυτοί που πετούν μπάζα και σκουπίδια (όχι οικιακά φυσικά) μέσα σε ρέματα, σε δασικές περιοχές κτλ. Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε και αυτό το θέμα γιατί είναι άκρως ειρωνικό από την μία να φυτεύουμε γκαζόν και δεντράκια και από την άλλη ο μεγαρικός κάμπος να έχει μικρές χωματερές. Ή είμαστε συνειδητοποιημένοι περιβαλλοντικά ή όχι. 
Τέλος, οι κάδοι που δεν καίγονται είναι οι μεταλλικοί. Αν και αυτοί κινδυνεύουν από τους γύφτους που μαζεύουν μέταλλα... Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...