Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ "ΖΩΟΦΙΛΟΣ" ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΑΡΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΦΡΙΚΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα ΑΤΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ της 29ης Οκτωβρίου 2010 θα μάς απασχολήσει στις επόμενες γραμμές.
Στην σελίδα 26 της εν λόγο εφημερίδας ένα άρθρο σχετικό με τα αδέσποτα υπογράφεται από την κ. Γιαννακοπούλου. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε ένα κτήμα στην περιοχή Κοκκιναρέα στο οποίο αυτή την στιγμή φιλοξενούνται περίπου 15 σκυλιά ενώ στο παρελθόν υπήρχαν εκεί πολλά περισσότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και όπως αναφέρει ο Γερμανός που διαμένει εκεί και τα φροντίζει, αρκετά έχουν ταξιδέψει για την Κρήτη και απο εκεί στο εξωτερικό.

Στο ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά στην γνωστή κ. Έλεν Γουίν και στο κυνοκομείο της. Η κ. Γουίν ως η μόνη που διαθέτει νόμιμο κυνοκόμειο αλλά και ως γνώστης του θέματος παραχώρησε συνέντευξη στην δημοσιογράφο.
Αυτό που παρουσιάζεται στο άρθρο σαν πρόβλημα είναι ότι ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος και τα ζώα επιτίθενται σε γείτονες. Μάλιστα έχουν κατατεθεί και μαρτυρίες περίοικων. Επίσης αρκετά έχουν φολιαστεί.
Αυτό που βεβαιώνουμε από δική μας έρευνα και δεν αναφέρεται είναι ότι στο κτήμα αυτό φιλοξενείται ένας Γερμανός 68 ετών, αλκοολικός και με ψυχολογικά προβλήματα.

Η κ. Γουίν επικοινώνησε μαζί μας και μάς ενημέρωσε σχετικά με το θέμα. Σύμφωνα με όσα λέει στο megara press το κτήμα δεν στερείται χώρων περιφραγμένων και η ίδια βοηθά με κάθε τρόπο στην φροντίδα κάποιων ζώων.

Οι φωτογραφίες είναι από το κτήμα και μαρτυρούν του λόγου το αληθές.

Η εσκεμμένη "αδιαφορία" του Γερμανού στις προειδοποιήσεις και τις απειλές ότι τα περιπλανώμενα σκυλιά θα φολιαστούν οδήγησε 13 από αυτά στον φρικτό θάνατο. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης, που είναι Έλληνας αλλά όχι Μεγαρίτης, είχε ενημερώθει από την υγειονομική υπηρεσία της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής για την κατάσταση που επικρατούσε και ότι όφειλε να λάβει μέτρα. Επίσης ο ιδιοκτήτης είχε προειδοποιηθεί και για τις φόλες.
Μία τρομακτική και παράλληλα αληθινή πραγματικότητα είναι το εμπόριο ζώων σε όλες τις ανεπτυγμένες και μή κοινωνίες. Θα ήταν ψέμματα αν δεν παραδεχόμασταν αυτήν την κατάσταση. Το εμπόριο είναι παράνομο και ο νόμος είναι σαφής. Ο Γερμανός αποδέχεται οτι παρανομεί διότι ο ίδιος δηλώνει μπροστά σε κόσμο ότι αποστέλλει ζώα μικρής ηλικίας (προφανώς αδέσποτα) στο εξωτερικό και ως επι το πλείστον στην Γερμανία και στην Δανία. Ποιοί είναι οι συνεργάτες του Γερμανού; Ποιός περισυλλέγει και του παραδίδει αυτά τα αθώα πλάσματα;
Η ασφάλεια Μεγάρων γνωρίζει όλα τα παραπάνω και αναζητά τον υπερήλικα αλκοολικό που συχνάζει στον Αϊ Γιάννη τον Χορευτάρα και δημιουργεί τακτικά προβλήματα μαλώνοντας μεθυσμένος και υβρίζοντας και συκοφαντώντας μεταξύ άλλων την κ. Γουίν και τον κτηνίατρο κ. Παπαθανασίου.